Намери ни
To Top

Какви са вариантите пред Реал Мадрид за подсилване на защитата?

Тежката контузия на Дейвид Алаба, който скъса кръстни връзки снощи по време на победата над Виляреал с 4:1, поставя в изключително неприятна ситуация Реал Мадрид и Карло Анчелоти. Едер Милитао също е с тежка травма, а италианският наставник на Кралския клуб разполага само с двама здрави централни защитници в лицето на Антонио Рюдигер и Начо. Евентуална опция е и преквалифицирането на Орелиан Чуамени.

Тежката ситуация в защитата най-вероятно ще наложи привличането на нов бранител през зимния трансферен прозорец, пише “Марка” – нещо, което не беше планирано по принцип.

Централните защитници на Бенфика и Спортинг (Лисабон) Антонио Силва и Гонсало Инасио са най-харесваните възможни нови попълнения в ариегарда на Реал Мадрид. Футболистът на “орлите” има леко предимство и се смята за най-желания вариант, като е само на 20 години и има сериозни перспективи за развитие. Инасио от Спортинг пък е на 22 и също е следен отблизо от “лос бланкос”.

Друго много обсъждано име в Реал Мадрид е това на 18-годишния защитник на Лил Лени Йоро. Той е национал на Франция до 21 години и се следи от всички европейски грандове. Проблемът за Кралския клуб е, че и тримата гореизброени е ще струват сериозна трансферна сума. Не е изключено в крайна сметка в отбрана нда се използва някой от играчите от академията на клуба, макар че това би било сериозен риск.

Юношата на Реал Мадрид Рафа Марин, който също играе в центъра на защитата, в момента показва добри изяви за Алавес, където е под наем. Договорът му с клуба от Витория е до края на сезона, но не е невъзможно да се завърне на “Бернабеу” и преди това. Обсъжда се също вариант да се привлече доказан и опитен играч под наем, който да свърши веднага работа – както стана с идването на вратаря Кепа Арисабалага от Челси.

Основна цел пред ръководството на Реал е подсилването на левия бек, като интересът към Алфонсо Дейвис от Байерн е много сериозен. Това обаче може да се случи едва през лятото.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол