Намери ни
To Top

Хетафе не може да приеме Райо на своя стадион заради старо наказание

Хетафе няма да може да приеме мача срещу Райо Валекано на своя стадион „Колизеум Алфонсо Перес“. Причината за това е старо наказание, което клубът трябва да изтърпи, съобщава „Кадена Копе“.

През 2017 г. мадридчани са наказани с един мач далеч от дома след като местни фенове се сбиват с привърженици на Тенерифе по време на мача между двата тима.


От Хетафе обжалваха наказанието и чак сега от Испанската футболна федерация взеха решение, че то остава в сила и трябва да бъде изтърпяно именно за срещата с „пчеличките“.

Това означава, че от Хетафе бързо трябва намерят стадион, на който да изиграят този двубой, който е предвиден по програма за 2 януари. Макар в Мадрид да има доста съоръжения, на които срещата може да се проведе, от Хетафе ще имат само три седмици да се договорят с някой друг клуб и да платят наема за стадиона.

Последните два мача на Хетафе за годината са гостувания срещу Севиля и Атлетико Мадрид. След това на 2 януари Атлетико гостува, така че от Хетафе могат да ползват техния стадион. Има опция мачът да се играе и на стадиона на Райо, но от Хетафе не са особено склонни на подобен вариант. Друг вариант е стадионът на Леганес, който по това време е в почивка.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024