Намери ни
To Top

Спортинг вече подготвя шампанското

Спортинг (Лисабон) е на една победа от титлата в Португалия. „Зелено-белите“ разгромиха с 3:0 гостуващия Портимонензе и се нуждаят от още 2 точки в оставащите два кръга, за да ликуват като шампиони. Отборът на Рубен Аморим може да триумфира и още днес, ако Бенфика не спечели визитата си на Фамаликао.

На „Жозе Алваладе“ Спортинг нямаше абсолютно никакви проблеми с един от тимовете, застрашени от изпадане.


В 13-ата минута Паулиньо откри резултата след перфектно центриране на Нуно Сантош. Последваха доста пропуски на домакините, преди Тринкао да вкара втория гол в 70-ата минута. Този път Паулиньо влезе в ролята на асистент, а Тринкао технично насочи топката в мрежата.

Точка на спора сложи Виктор Гьокереш в добавеното време. Шведският нападател вкара на празна врата след пас на Даниел Браганса и вече има 27 попадения от началото на сезона.

Портимонензе завърши срещата без нито един точен удар и е в серия от 4 поредни мача без победа. Отборът има 28 точки и заема 16-о място в класирането.

Порто нямаше право на грешка при визитата си на Шавеш и се наложи с 3:0. „Драконите“ решиха всичко още до почивката с голове на Чико Консейсао и Еванилсон, а домакините останаха в намален състав заради червен картон на Жуниор Пиус в 28-ата минута. През второто полувреме Мехди Тареми реализира дузпа и оформи успеха на Порто. Тимът на Сержио Консейсао е трети в подреждането с 66 точки, а четвъртият Брага има 62, но и мач по-малко.

В другите срещи вчера Рио Аве надви Витория (Гимараеш) с 2:1, а Боавища и Жил Висенте завършиха наравно – 1:1. За „шахматистите“ титуляр беше бившият футболист на Берое Гаюс Макута.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558