Намери ни
To Top

Атлетико Мадрид за малко да си изпати срещу последния в класирането

Атлетико Мадрид победи трудно с 2:1 последния Алмерия в мач от 16-тия кръг на Ла Лига. Головете за тима на Диего Симеоне отбелязаха Алваро Мората (17’) и Анхел Кореа (22’), а за гостите точен бе Лео Баптищао (62’). “Дюшекчиите” започнаха много силно мача, но през второто полувреме се отпуснаха и Алмерия бе много по-добрият отбор, като само феноменалните изяви на Ян Облак запазиха аванса на домакините.

Атлетико веднага натисна съперника си и положенията се заредиха едно след друго. Още в 6-ата минута Антоан Гризман вкара гол, но попадението бе отменено след намеса на ВАР заради засада на французина. Само три минути по-късно Родриго де Пол пробва далечен шут, но бе неточен. В 17-ата минута последва нова опасност пред вратата на гостите, когато Де Пол изведе Анхел Кореа, чийто удар мина на сантиметри от целта. В крайна сметка обаче Алмерия не издържа на силния натиск на “дюшекчиите” и рухна в същата минута. Хуан Брандарис от гостите направи грешка в защита и загуби топката, Антоан Гризман подаде на Алваро Мората, а испанският национал излъга вратаря Луис Максимиано и пусна тoпката в мрежата за 1:0. В 22-рата минута сякаш всякаква интрига в мача приключи. Нова грешка в защитата на Алмерия позволи на Гризман да напредне и да пусне подаване към Маркос Йоренте, който се бе включил отдясно. Десният бек пусна успореден на вратата пас към Анхел Кореа, за който остана най-лесното и чукна с лекота за втория гол в мача.

Опасните положения пред вратата на гостите продължиха, като тринадесет минути по-късно опасен удар от пряк свободен удар на Родриго де Пол бе избит с мъка в корнер от Луис Максимиано. Гостите опитаха да реагират, като изпълниха няколко корнера, а Лео Баптищао пробва далечен шут.

Втората част започна с много чиста ситуация за Алмерия, при която Серхио Арибас центрира, а  Адриан Ембарба плонжира и стреля опасно с глава, но Ян Облак се намеси чудесно и успя да избие в корнер. Гостите обаче продължиха да играят по-добре и успяха да намалят резултата. В 62-рата минута Алехандро Посо стреля от дистанция, топката рикошира последователно в Самуел Лино и Лео Баптищао. Ян Облак успя да избие с последни усилия, но при добавката Баптищао бе най-бърз и направи 2:1.

Домакините опитаха бързо да върнат аванса си, като две минути по-късно Антоан Гризман нахлу и стреля, но в ръцете на Максимиано. В 70-ата минута отново французинът бе близо до попадение, но не успя да засече добро центриране. Алмерия пък продължи да създава опасности, като три минути по-късно Серхио Арибас навлезе опасно отдясно и стреля, но отново бе спрян от великолепно спасяване на Ян Облак. В 79-ата минута отново Баптищао бе близо до втория си гол в мача, но за кой ли път бе отказан от стража на Атлетико Мадрид. Две минути преди края на мача при една от редките си добри контри Мемфис Депай нахлу и пробва шут от дистанция, но бе неточен. До края на срещата Алмерия продължи да натиска, но така и не успя да изравни.

Така Атлетико Мадрид записа осма поредна домакинска победа и се изравни по точки на третото място с Барселона. Aлмерия пък продължава да е без успех от началото на първенството, като остава на последната позиция в Ла Лига с едва 4 пункта.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол