Намери ни
To Top

Лутън 3:2 Арсенал, Баркли осъществи пълен обрат за „шапкарите“

Лутън и Арсенал играят при 3:2 в мач от 15-ия кръг на Премиър лийг. Габриел Мартинели откри резултата в 20-ата минута. Габриел Ошо (25′) бързо възстанови равенството.

Гостите, които са в серия от три поредни победи в шампионата, ще имат амбиция в днешната вечер да постигнат нов успех и по този начин да увеличат преднината си пред своите преследвачи най-вече в лицето на Ливърпул и Манчестър Сити.


Домакините пък са точно над чертата на опасната зона с едва девет точки, като се измъкнаха от нея единствено поради наказанието на Евертън.

Двата тима не губиха време и започнаха двубоя по между си на висока скорост, но и с поредица от нарушения в първите двайсетина минути, които издаваха желанието за здрава битка в декемврийската вторник вечер. Интересно е да се отбележи, че “шапкарите” бяха високо разположени по терена и се опитваха с променлив успех да затварят каналите за изнасяне на топката. 

Този самисъл не се получи в 20-ата минута, когато домакините изгубиха контрол върху случващото се на терена за момент, а добре организиралите се гости се възползваха от грешка на вратаря и след тъч Букайо Сака влезе в наказателното поле, намери нахлуващия Габриел Мартинели и той с удар в обратния ъгъл реализира за 0:1.

Преднината на гостите от Лондон изтрая само пет минути, а равенството бе възстановено само пет минути по-късно, когато Габриел Ошо отбеляза с глава след корнер за 1:1.

Гостите от Арсенал възстановиха преднината си минута преди края на редовното време на първата част, когато осъществиха нова добра атака отдясно, Бен Уайт влезе в наказателното поле и центрира, а включилият се в този момент от втора позиция Габриел Жезус прати топката в мрежата с глава за 1:2.

Домакините от Лутън стартираха много амбицирано второто полувреме и успяха да за втори път в двубоя да възстановят равенството след нов ъглов удар, при който Илая Адебайо надскочи Давид Рая и прати топката в мрежата му за втори път. Останаха известни съмнения за нарушение срещу испанския страж, но съдията посочи центъра на терена.

Наставникът на лондончани Микел Артета прави три промени в състава си за днешния сблъсък. Лекувалият доскоро контузия Бен Уайт и Якуб Кивиор заемат местата на бековете, където заменят получилият контузия Такехиро Томиясу и представилият се слабо през уикенда Олександър Зинченко. Кай Хаверц пък заменя Леандро Тросар. Букайо Сака записва своя мач номер 200 с екипа на “артилеристите”.

Наставникът на “шапкарите” Роб Едуардс прави четири промени в тима на Лутън. Той прави промени в атаката на тима, където Илая Адебайо започва на върха на атаката, а Джейкъб Браун и Андрос Таунзенд ще го подкрепят от двете му страни.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол