Намери ни
To Top

Ясни са пистите, където ще има спринтове във Формула 1

Календарът със състезанията от Формула 1, в чиято програма ще бъдат включени и спринтове надпревари вече е готов и има малки, но важни промени в сравнение със сезон 2023.

Новите попълнения за 2024 са Китай и Маями, които сменят Азербайджан и Белгия, а другите 4 състезателни уикенди със спринтове са тези в Австрия, Остин, Сао Пауло и Катар. За 2024 година календарът на Формула 1 нарасна до 24 състезания, но спринтовете останаха 6, каквото беше изричното искане на отборите.

Първият спринт за годината ще е в Шанхай, като Китай се завръща във Формула 1 след 5-годишна пауза заради коронавирус пандемията, като състезателният уикенд е планиран за 19-21 април. Следва Маями (3-5 май), като това означава, че ще имаме спринтове в два поредни уикенда.

В Австрия тази година се получи един от най-интересните спринтове да годината, както и в Катар, където спечели Оскар Пиастри с Макларън. Все още обаче не са потвърдени промените в графика на уикендите със спринтове, като се очаква квалификацията за спринта да е в петък след свободната тренировка, а в събота да са квалификацията за неделното състезание и самият спринт.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт