Намери ни
To Top

Формула 1 обявява състезанието в Мадрид веднага?

Според испанското издание Okdiario, Формула 1 включбва тази седмица нов старт в календара на световния шампиона – състезание на улично трасе в Мадрид. За тази надпревара се говори от доста време, но досега се смяташе, че основните трудности пред старта в Мадрид не се отстранени.

Трасето ще е близо до комплекса IFEMA, където се проведе изложбата, посветена на Формула 1, част от която беше и болидът на Ромен Грожан от Абу Даби 2020.

Очаква се, че първото състезание в Мадрид ще е през 2026, но също така Барселона има договор с Формула 1 до 2026 включително, а каталунската столица приема стартове от Формула 1 от 1991 година.

Според други испански медии, две са основните притеснения пред организаторите на състезанието в Мадрид. Първото е, че за 2026 явно Барселона ще трябва да се откаже от мястото си в календара и второто е, че това може да се окаже последният или един от последните стартове на Фернандо Алонсо във Формула 1. А присъствието му в колоната е важно за развитието на популярноста на Формула 1 в Испания.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт