Намери ни
To Top

Брюж разби Бешикташ в Истанбул

Отборът на Брюж унижи Бешикташ като гост, побеждавайки с 5:0 в среща от 5-ия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите. С успеха белгийците продължават да държат първото място в група “D”, докато отборът от южната ни съседка е на дъното в класирането със само една спечелена точка.

Наказателната акция на гостите започна още в 4-ата минута, когато Каспер Нилсен откри резултата, а в 14-ата Игор Тиаго удвои белгийската преднина. След това турците се окопитиха и до края на полувремето не допуснаха ново попадение.


След почивката южните ни съседи отново демонстрираха немощ в отбрана и още в 46-ата минута допуснаха нов гол на Тиаго. Скоро след това в 51-ата минута Рафаел Нвадике направи преднината на белгийците разгромна, а петият съкрушителен гол отбеляза Андреас Сков Олсен в 69-ата минута.

Така Бешикташ със сигурност ще напусне европейските клубни турнири още преди зимната им пауза, но ще има шанса поне да не завърши последен в групата си, ако в следващия мач надвие тима на Лугано. Отборът на Брюж от своя страна почти сигурно ще завърши груповата фаза като първенец и в следващия си мач ще има нужда само от точка срещу норвежкия шампион Бодьо/Глимт.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол