Намери ни
To Top

Шампионската лига продължава с нови битки, ще оцелее ли Манчестър Юнайтед в истанбулския ад?

Шампионската лига продължава и днес с нови осем интригуващи двубоя от предпоследния пети мач за всички отбори в груповата фаза.

Сякаш най-интересният мач за деня ще бъде ранен – от 19:45 часа, като той противопоставя Галатасарай и Манчестър Юнайтед. Турците, водени от голмайстора си Мауро Икарди, спечелиха драматично с 3:2 на “Олд Трафорд” в предишната среща между двата тима и ще искат да повторят успеха си. Със сигурност истанбулският гранд ще бъде подкрепян неистово от френетичните си фенове, които ще искат да създадат адска атмосфера за гостите.


Ситуацията за Манчестър Юнайтед е “всичко или нищо”, като нова загуба със сигурност ще значи отпадане още в груповата фаза на Шампионската лига. Добрите новини за мениджъра на Ман Юнайтед Ерик тен Хаг са свързани със завръщанията на Расмус Хойлунд и Антони. Проблеми иначе не липсват, като освен немалкото контузени в тима, сериозна загуба ще бъде и отсъствието на Маркъс Рашфорд, който е наказан. Отборът все пак влиза в добро настроение за ключовата среща в Турция след убедителния успех като гост на Евертън с 3:0 през уикенда.

В другия мач от групата безгрешният Байерн (Мюнхен) посреща ФК Копенхаген. Баварците вече си осигуриха не само класирането, но и първото място в групата и могат да си позволят да оставят някои от основните си играчи да почиват. Същевременно Байерн иска да продължи изключителното си представяне в груповата фаза на Шампионската лига, където има рекордна серия от 17 поредни победи и 38 последователни мача без поражение. Датчаните пък ще се надяват да измъкнат нещо на “Алианц Арена”, за да запазят шансовете си за класиране.

В група “B” другият ранен мач за деня е между Севиля и ПСВ Айндховен. Испанците се представят разочароващо дотук и са само с две точки дотук, като срещата се явява последен шанс за тях да останат в борбата за класиране в следващата фаза или поне да запазят шансове за третото място, чрез което за пореден път да се класират за Лига Европа – турнир, в който те са абсолютен хегемон. Победа за ПСВ пък сериозно ще увеличи шансовете на нидерландския тим да продължи на осминафиналите.

В другата среща от тази група Арсенал посреща Ланс. Точка ще е достатъчна за “артилеристите”, за да са сигурни за следващата фаза, а при победа със сигурност тимът на Микел Артета ще бъде първи в групата си. Евентуален успех на Ланс пък сериозно би разбъркал ситуацията тук.

В група “C” Реал Мадрид, който дотук няма загубена точка, посреща Наполи, като на “лос бланкос” стига и равен резултат, за да си осигурят и математически първото място. В състава на Кралския клуб има куп контузени, като заради многобройните травми Карло Анчелоти включи в състава някои от юношите на тима. Евентуален успех на Наполи пък ще гарантира класирането на “партенопеите” в следващата фаза, както и ще им даде шанс да се борят дори за първото място в групата.

В другата среща Брага е домакин на Унион (Берлин). Португалците ще търсят задължителна победа. Гостите пък започнаха трагично сезона и смениха треньора си Урс Фишер, който ги класира за пръв път в историята им в Шампионската лига. Сега немският тим ще се надява да постигне ефекта на новия треньор, след като хърватинът Ненад Биелица пое Унион и ще дебютира днес на новия си пост. Отборът няма шансове да се класира за следващата фаза в Шампионската лига, но при победа ще може да се бори за третото място в групата и евентуално участие в Лига Европа.

В група “D” всичко е ясно, като остава само да се реши първото място в групата, a битката е между Реал Сосиедад и Интер, които вече се класираха, но са с равни 10 точки. “Нерадзурите”, които записаха гросмайсторско реми през уикенда с Ювентус, гостуват на тоталното разочарование дотук в турнира Бенфика. Португалците все още нямат дори точка от началото на груповата фаза и този мач е последният им шанс да запазят шансовете си да се класират поне на третото място в групата, с което да продължат в Лига Европа. Това обаче изглежда трудна задача предвид отличната форма на Интер, които освен всичко друго по традиция играят успешно срещу тимове от Португалия.

Реал Сосиедад пък е домакин на РБ Залцбург, като испанците ще търсят нови три точки в опит да запазят първата си позиция в групата и така да си осигурят по-лек съперник на жребия за осминафиналите. Твърде вероятно е обаче този спор да се реши едва в прекия двубой между баския тим и Интер на “Сан Сиро” в последния кръг от груповата фаза. Австрийците пък ще искат да измъкнат нещо от срещата, за да увеличат аванса си в борбата за третото място.

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол