Намери ни
To Top

Шахтьор с надежди за осминафиналите след успех над Антверп

Шахтьор запази надежди за класиране за осминафиналите на Шампионската лига след успех с 1:0 над Антверп. Единственото попадение в мача, който се игра в Хамбург, реализира Микола Матвиенко в 12-ата минута. След петата си загуба в групата белгийците останаха на дъното. Шахтьор пък си гарантира, че ще играе в Европа и пролетта, тъй като украинците най-малко ще завършат на трето място, което ще ги прати в Лига Европа.


Тимът на Марино Пушич стартираха добре, но белгийците създадоха добра възможност в осмата минута. Тогава отлична изява на Азаров попречи на Янсен да отправи топката към опразнената мрежа. Украинците поведоха в 12-ата минута, когато Матвиенко засече с глава центриране на Зубков и откри резултата. Антверп имаше инициативата известен период, но символичните гости бъркаха в завършващата фаза.

Малко преди почивката Шахтьор имаше прекрасна възможност да удвои аванса си. Първо Невертон не успя да преодолее Бюте, топката се озова в Судаков, който с глава прати топката над вратата. Украинците завършиха силно първото полувреме, но без да стигнат до нов гол.

Белгийците стартираха отлично втората част, но тимът от Донецк постепенно започна да създава положения. Бюте направи блестящо спасяване след удар на Матвиенко, като отклони топката в гредата. Вратарят повтори упражнението няколко минути по-късно, когато страхотен удар на Степаненко отново докосна ръката на стража и топката се удари в горната греда.

Шахтьор постепенно започна да пази преднината си и отстъпи инициативата. Това доведе до драматични моменти в края. В добавеното време Бондаренко пропусна отлична възможност да сложи край на интригата, след като Вермеерен отби удара му на голлинията. Последва шанс за Алдервейрелд пред другата врата и решителна намеса на Ризник.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол