Намери ни
To Top

Атлетико Мадрид намали дълга си с почти 80 милиона евро

Атлетико Мадрид подобри финансовото си състояние през последните 12 месеца. Клубът намали дълга си, както и бюджета за заплати, но лошата новина е, че и приходите им също леко се понижиха. Според информация на Рубен Урия, „дюшекчиите“ са намалили дълга си с около 78 милиона евро от 594 милиона евро на 514 милиона евро, докато останалата част от финансите им като цяло също се е подобрила.

Единствената подчертана област, която не се е увеличила, е техният оборот, който спадна от 377 милиона евро на 357 милиона евро, с около 20 милиона евро.


Това в голяма степен се дължи на лошото им представяне в Европа, като този спад горе-долу се равнява на парите, спечелени от достигането до елиминациите на Шампионската лига, нещо, което не направиха през миналия сезон. 63,5 милиона евро от УЕФА са най-ниската цифра, получена от Атлетико от 2018 г. насам.

Важен факт е, че процентът от техния оборот, предназначен за заплати, е спаднал от нездравословните 84% на 69%, което е много повече в съответствие с други клубове. Това се дължи на спад от 19% в разходите им за заплати (59 милиона евро), спадащи от 320 милиона евро през 2021-22 г. Междувременно тяхната трансферна дейност им донесе печалба от 38 милиона евро, като Матеус Куня, Фелипе, Ренан Лоди и Нехуен Перес донесоха повече, отколкото струваха Антоан Гризман, Мефис Депай, Самуел Лино и Науел Молина.

По всичко личи, че ситуацията в Атлетико се подобрява, а това личи и от резултатите на отбора. Възпитаниците на Диего Симеоне се опитват да се борят за титлата отново тази година. Бъдещето на Симеоне също е осигурено, след като той подписа нов договор до 2027 г., като се твърди, че се е съгласил на значително намаление на заплатата.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол