Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485676.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бивш вратар на Вердер отхвърли обвиненията в расизъм – Sportove
Намери ни
To Top

Бивш вратар на Вердер отхвърли обвиненията в расизъм

Бившият вратар на Вердер Бремен и националния отбор на Германия Тим Вийзе отхвърли обвиненията в расизъм в съд в Бремен, където оспорва и забраната за влизане на стадиона, която му бе наложена по казуса. Адвокатът на Вийзе Хайко Клат, нарече обвиненията „възмутителни“ и „произволни“ и заяви, че Вердер не е направил достатъчно, за да изясни въпроса, което е довело до процеса в Окръжния съд в Бремен, в чийто първи ден не се стигна до резултат. 

Вердер Бремен наложи на Тим Вийзе забрана за влизане на стадиона до края на годината заради предполагаем инцидент в мача срещу Байер Леверкузен през март. Сервитьорка твърди пред съда, че е била обиждана на расистка основа от Вийзе, а друга сервитьорка говори за расистки шеги, направени от хората в ложата, в която е присъствал и бившият вратар.


Трима свидетели, призовани от Тим Вийзе, казват, че не са видели подобни инциденти. Съдът ще обяви на 13 декември как ще продължи делото. 41-годишният Вийзе изигра 266 мача с екипа на Вердер Бремен между 2005-а и 2012-а, а записа и 6 срещи с националния тим на Германия.
БТА

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558