Намери ни
To Top

Люксембург спечели с човек по-малко срещу Лихтенщайн и приключи квалификациите с високо вдигнати глави и рекорден актив

Люксембург победи като гост Лихтенщайн с 1:0 в последен мач за двата отбора от квалификациите за Евро 2024 в група „J“. Единственото попадение за тима от Великото херцогство отбеляза Жерсон Родригес в 69-ата минута. Успехът бе още по-ценен, тъй като Люксембург игра на практика цял мач с човек по-малко, след като Данел Синани бе изгонен още в 5-ата минута. През втората част за тима на гостите се появи защитникът на ЦСКА Енес Махмутович.


Така тимът на Люксембург приключи евроквалификациите с рекордния актив от 17 точки, което им отреди трето място в групата. Лихтенщайн пък остана без спечелена точка.

Мачът започна много лошо за Люксембург, след като нападателят Данел Синани направи много грубо нарушение и бе изгонен още в 5-ата минута. Първото полувреме не предложи кой знае какви интересни положения пред двете врати и двата тима се оттеглиха при нулево равенство.

През втората част Люксембург нанесе своя удар в 69-ата минута. Флориан Бохнерт центрира отляво и Жерсон Родригес с удар с глава вкара единственото попадение в мача.

Така Люксембург приключи кампанията с цели пет победи в групата си, а мечтата на тима да се класира за Евро 2024 е жива, като най-вероятно тимът ще се изправи в плейоф срещу Грузия в Тбилиси догодина в така наречения поток „C“.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол