Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Гран При на Лас Вегас

След 41-годишно отсъствие Формула 1 се завръща в Лас Вегас, но този път за състезание на прословутата The Strip, а не както бе в началото на 80-те на автомобилен паркинг. От полпозишъна в Гран При на Лас Вегас ще стартира пилотът на Ферари Шарл Леклер, за когото това е пети полпзошън за сезона, но той все още няма победа.

Надеждите на монегаска ще са това да се промени в Града на греха, но за целта той разбира се ще трябва да се пребори с Макс Верстапен. Световният шампион се класира трети в квалификацията, но ще стартира втори след наказанието на съотборника на Леклер във Ферари Карлос Сайнц.


Испанецът е преместен с десет места назад, защото използва своята трета батерия за сезона, при разрешени само две. Сайнц получи санкция, въпреки че тази смяна се наложи заради инцидента му в първата тренировка, когато той удара капака на една от шахтите на дългата права на The Strip, но стюардите нямаха нужните правомощия да не наказват Сайнц. Така той ще трябва да потегли 12-ти, въпреки че бе с едва 0.044 секунди по-бавен от Леклер.

А след санкцията на испанеца втората редица ще бъде за Джордж Ръсел и Пиер Гасли, докато на третата ще се наредят съотборниците в Уилямс – Алекс Албон и Логан Сарджънт. Топ 10 на стартовата решетка ще оформят Валтери Ботас, Кевин Магнусен, Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Серхио Перес ще потегли 11-ти и ще подели шестата редица със Сайнц.

Състезанието за Гран При на Лас Вегас, 22-ри кръг за сезон 2023 във Формула 1, стартира в 8:00 часа българско време и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт