Намери ни
To Top

Алдегер не е единственият кандидат за мястото на Марини във VR46 Дукати

Преминаването на Лука Марини в отбора на Хонда за сезон 2024 в MotoGP все още не е обявено официално, но всички индикации са, че то ще се случи.

Така следващата въпросителна, която трябва да е и последната за пазара на пилотите за следващия сезон, е кой ще заеме мястото на Марини в екипа на VR46 Дукати. Първоначалната информация, която излезе в Малайзия миналата седмица бе, че основният фаворит за позицията в отбора на Валентино Роси е пилотът от Moto2 Фермин Алдегер.

Алдегер бе свързван и с мястото на Марк Маркес в Хонда, което ще бъде заето от Марини, но от японския тим още миналата седмица разкриха, че тези слухове за безпочвени.


А вчера в Катар отборният директор на VR46 Дукати Учио Салучи, който е сред най-доверените хора на Роси, разкри, че Алдегер не е единственият кандидат за позицията на Марини.

По думите на Салучи догодина Марини със сигурност няма да е в екипа на VR46 Дукати, а вицешампионът в Moto2 Тони Арболино също е сред кандидатите за втория мотор на тима на Доктора. Той също така разкри, че Фабио Ди Джанантонио, който ще бъде сменен от Маркес в Грезини Дукати, не е в списъка на VR46 Дукати.

„Лука догодина няма да е с нас, но не знам докъде са стигнали преговорите с Хонда. За моя отбор за съжаление на Фабио първата опция не е той. Ние искаме млад пилот от Moto2 и сега разполагаме с две-три имена. Решението ще бъде взето в следващите дни.

„Когато загубиш пилот като Марини през ноември трябва да погледнеш към Moto2 и със сигурност ще трябва да платиш някаква откупна клауза. Ще видим какво ще стане. Говорим не само за Алдегер, но и за други отбори. Със сигурност ще трябва да платим нещо, но това е нашият спорт и той работи така.

„Аз харесвам Тони Арболино. Той е много млад и добър, италианец е. Със сигурност той е в списъка ни. Но не само Тони и Фермин. Има и други, които са бързи и ни харесват. Ще видим в следващите дни“, каза Салучи пред официалния канал на MotoGP.

В идеалния вариант налседникът на Марини ще бъде избран преди официалния следсезонен тест, който ще се проведе във вторника след Гран При на Валенсия, която ще бъде следващата седмица. Салучи обаче заяви, че за сега е много вероятно Марко Бедзеки да бъде единственият представител на VR46 Дукати по време на теста на „Рикардо Тормо“ на 28 ноември.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт