Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485121.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Проблеми с гумите афектирали Мартин във втората тренировка – Sportove
Намери ни
To Top

Проблеми с гумите афектирали Мартин във втората тренировка

Втората тренировка преди Гран При на Катар със сигурност не бе най-благоприятната за претендента за титлата в MotoGP Хорхе Мартин.

Испанецът, който бе най-бърз в първата подготвителна сесия на „Лусайл“, неколкократно бе уловен от камерите да се прибира ядосан в гаража на своя тим. Тези реакции на Мартин бяха предизвикани от поведението на предницата на неговия мотор, което не му позволяваше да управлява машината по начина, по който иска.

Заради тези проблеми той прекара голяма част от сесията във втората половина на класирането, при това с доста голям пасив. Все пак в края на тренировката с новите гуми той стигна до топ 10 и се класира диреткно за Q2, като дори бе с 0.007 секунди по-бърз от съперника си в битката за титлата Франческо Баная.

След края на сесията Мартин обясни пред медиите на пистата, че е имал проблем с поведението на гумите, с които е започнал сесията. Те бяха използвани от испанеца и в края на първата тренировка, когато той направи една квалификационна симулация с тях.

„И предната, и задната гума бяха проблемни. Не знам дали е защото ги ползвах в първата тренировка, но тогава исках да ги усетя малко по-добре за квалификацията. Но реално бях направил само две (бързи) обиколки с тях. Така че беше странно вечерта да не работят. Бях с 3-4 секунди зад първия. Така че със сигурност нещо не беше наред.

„В последните две серии аз отново бях бърз. Беше сложно изведнъж да сляза от 1:56 до 1:53, защото нямах никакви маркери, отправни точки и линии. Така че за две обиколки аз трябваше да разбера всичко, за да мога да натисна до лимита. Не успях да стигна до него, защото останах седми, но бях близо.

„Това ми дава увереност, защото смятам, че подходих доста зряло. Не допуснах никакви грешки в тази ситуация и направих бърза обиколка. Но практически загубих цялата тренировка. Нямам много информация за спринта. Опитах и твърдата задна гума, но тя работеше горе-долу като караната средно твърда.

„Така че може би и тя ще е добра опция, не знам. Това, че разполагам с информацията от всички пилоти на Дукати ще ми помогне, защото май всички пилоти изпробвахме различни гуми. Ще видим какво ще стане утре“, каза Мартин.

Той също така добави, че битката му с Баная за титлата не е била една от причините той да бъде толкова неспокоен в хода на тренировката вчера.

„Не мисля, че беше фактор. По-скоро бях неспокоен защото бях толкова бавен. В един момент казах на Даниеле (Романьоли, шефът на неговия екип), че просто няма да се върна на пистата, докато не сложим нова гума, защото нямаше смисъл да въртя обиколки за 1:56 и да рискувам падане и контузия. Казах му, че когато е готов за тайм атака аз ще изляза на пистата и ще направя моето си нещо“, разясни испанецът.

Преди финалните два кръга за сезона, който ще завърши във Валенсия следващата седмица, той изостава с 14 точки от Баная. За Мартин ще бъде важно в Катар да се доближи до действащия шампион, за да не му позволи да кара по-освободено във Валенсия.

Снимки: MotoGP

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558