Намери ни
To Top

Ще продължат ли Ливърпул, Рома и Байер със стопроцентов актив и след днешните мачове в Лига Европа?

Лига Европа се завръща с четвъртия кръг от груповата фаза на втория по сила турнир на УЕФА. Както и в Шампионската лига, съперниците са същите от предишния кръг, но с разменено домакинство. 16-те двубоя традиционно са разпределени в два часови пояса. Още в първия блок ще видим големия фаворит в турнира Ливърпул.


Мърсисайдци гостуват на Тулуза за първи път от 2007 година. Преди две седмици тимът на Юрген Клоп разгроми френския отбор с 5:1 на „Анфийлд“ и продължава с пълен актив от девет точки след три изиграни мача. Още един успех ще прати „червените“ във фазата на елиминациите още тази вечер. Тулуза има четири точки до момента, с колкото е и Роял Юнион СЖ, който по същото време гостува на отбора на ЛАСК, търсещ първи точки в Група Е.

Финалистът от миналото издание на Лига Европа Рома също ще се опита да продължи със стопроцентов актив в Група G и да се осигури място в следващата фаза в гостуване на Славия (Прага). Чешкият тим, който достигна до 1/4-финалите в предишните си две участия в ЛЕ, също може да направи сериозна крачка към елиминациите, тъй като до момента има шест точки – пет повече от Сервет и Шериф Тираспол, които играят помежду си в другия мач от групата. Преди две седмици Рома победи с 2:0 Славия в Рим, а Шериф и Сервет поделиха точките.

В Група В ситуацията е изключително завързана, както се и очакваше. Аякс, който е на последно място във временното класиране, ще търси реванш от Брайтън за загубата с 0:2 преди две седмици. Само трите точки биха позволили на нидерландския гранд да се измъкне от последната позиция. Брайтън обаче може да направи голяма крачка към това да играе в турнира и през пролетта, ако се възползва от лошото състояние на Аякс. В другия мач от групата лидерът Марсилия има тежко гостуване на АЕК в Атина. Този двубой обаче е от 22:00 часа.

В Група F Макаби Хайфа ще играе за първи път след началото на войната между Израел и Хамас. Шампионът на Израел ще приеме Виляреал в Ларнака, като двата отбора са с мач по-малко заради това, че сблъсъкът им, който трябваше да се играе преди две седмица, бе отложен и ще се проведе на 6 декември. Лидерът в групата Рен пък ще се опита отново да победи Панатинайкос, след като спечели с 2:1 в Атина.

В Група Н Байер (Леверкузен), който също е със стопроцентов актив до момента, гостува на заемащия второ място Карабах. „Аспирините“ разгромиха този съперник с 5:1 в миналия кръг. Молде направи точно същото срещу Хекен и сега ще гостува в Швеция с повишено самочувствие. Скандинавското дерби е от 22:00 часа.

Победителят от Лигата на конференциите Уест Хам прекъсна страхотната си серия от 17 поредни мача без загуба в евротурнирите, след като преди две седмици загуби изненадващо от Олимпиакос в Пирея. Сега тимът на Дейвид Мойс, който продължава да бъде лидер в Група А, ще се опита да вземем реванш. В другия мач от групата Фрайбург, който има същия точков актив като Уест Хам, приема сръбския Бачка Топола.

Водачът в Група D Аталанта, който все още няма загуба в турнира, приема Щурм, след като преди две седмици двата отбора направиха 2:2 в Грац. В другия мач от групата Спортинг (Лисабон) пък посреща аутсайдера  Ракув. Полският шампион спечели първата си точка именно след равенство с португалците.

В Група С първият и последният – Бетис и Арис, излизат един срещу друг в Севиля. Бетис спечели миналия мач с 1:0. Другият двубой противопоставя Рейнджърс и Спарта (Прага), които имат по четири точки, а преди две седмици направиха 0:0.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол