Намери ни
To Top

Играч на кръга – Карл-Йохан Липс

Карл-Йохан Липс от отбора на Балкан Ботевград продължава да се радва на впечатляващо начало на кариерата си при „зелените“. Естонският баскетболист спечели отличието за най-добър играч на петия кръг в Националната баскетболна лига, след като поведе своя Балкан през трудното предизвикателството, отправено от Спартак Плевен. 

Шампионите спечелиха срещата с 89:85 чрез ключови стрелби от Липс, който завърши двубоя с 25 точки, 4 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки при 8/10 стрелба от игра и 7/7 от наказателната линия. По този начин крилото оформи коефициент от 36, след като прекара 37 минути на паркета в зала „Арена Ботевград“.


Това бе първият му мач с поне 20 точки в лигата, като до този момент той блестеше повече във ФИБА Къп, където постигна два поредни дабъл-дабъла срещу Алба Фехервар и Спортинг, като срещу португалците той постигна 23 точки и 14 борби.

През настоящия сезон в НБЛ Липс може да се похвали със средни показатели от 13.4 точки, 5.2 борби и 2.4 асистенции при 66% стрелба от игра, както и 51% от тройката. Той все още не е пропуснал наказателен удар – 13/13.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол