Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot480285.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Вегас се върна на победния път при визитата си на Лос Анджелис – Sportove
Намери ни
To Top

Вегас се върна на победния път при визитата си на Лос Анджелис

След като вчера тимът на Вегас Голдън Найтс допусна първото си поражение от началото на сезона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), отстъпвайки с 3:4 след продължение на Чикаго Блекхоукс, тази нощ „златните рицъри“ се върнаха на победния път.

Успехът на Вегас при гостуването на Лос Анджелис Кингс не дойде лесно, като двата тима имаха нужда от наказателни удари, за да определят победителя в първия мач помежду си за сезона. В крайна сметка „златните рицъри“ се наложиха с 4:3 и удължиха точковата си серия от началото на кампанията на девет мача.

Преди да се стигне до дузпите гостите от Града на греха трябваше да заличават пасив от две попадения, след като Алекс Лафериер и Тревър Люис изведоха Кингс с 2:0 напред в резултата до 5-та минута на втората част. Три безответни попадения на Вегас, дело на Михаел Амадио, Уилям Кариер и Марко Стоун обърнаха резултата преди Дрю Даути да изравни 63 секунди преди края на редовното време и да прати мача в продължение.

В допълнителните 5 минути двата отбора не можах да си отбележат и така се стигна до дузпите. При тях единствено Джак Айхел успя да се разпише и да донесе победата на своя тим.

С нея Вегас увеличи своя аванс на върха в Тихоокеанската дивизия, където със 17 точки води с 6 на Ванкувър Канъкс. Кингс заемат третото място в същата дивизия с пасив от 7 пункта от Голдън Найтс.

В следващия си двубой Вегас приема Монреал Кандейсиънс във вторник от 4:00 часа сутринта българско време. Лос Анджелис пък се насочва на изток за три поредни гостувания. Първото от тях ще бъде в Торонто в сряда сутринта, след което ще има още визити на Отава и Филаделфия преди нова среща с Голдън Найтс, този път в Лас Вегас на 9 ноември.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558