Намери ни
To Top

Левски се подсили с либеро от Полша преди дербито с ЦСКА

От женския волейболен отбор на Левски съобщиха, че са привлекли либерото от Полша Агниешка Адамек.

„Либеро от Полша ще играе за женския ни тим. Агниешка Адамек подписа договор за един сезон и вече се включи в подготовката на водения от старши треньора Петър Шопов отбор.

Високата 166 сантиметра Адамек е родена на 4 януари 1996 г.


Стартира кариерата си в Полония Свидница, после преминава през Легионовия и Волей Вроцлав, а през последните 2 сезона се подвизава с екипа на Радомка Радом.

С преминаването си в Левски Агниешка за първи път ще играе извън родината си. Тя се превръща във втората чужденка, която подсилва тима ни за новия сезон след бразилската посрещачка Карла Морейра.

„Получих информация от личния си мениджъра за оферта от Левски София. Смятам, че това е един добър клуб, който се развива. Затова реших да се възползвам от възможността да играя извън родината си.

За първи път ще ми е, което е чудесно предизвикателство за мен. Още една причина да приема предложението е, че на отбора предстои участие в европейския клубен турнир Challenge Cup”, сподели Адамек след подписването на договора.

„След раздялата с Галина Карабашева решихме, че ще е добре в състава да имаме опитно либеро предвид участието ни в Европа. Така искаме да осигурим по-добро посрещане и съответно по-добри резултати”, коментира привличането на Адамек съпредседателят на клуба ни Владимир Николов.

Очаква се до края на деня да бъдат уредени нейните документи и момичето от Полша да получи картотека. Така тя ще може да дебютира утре във вечното дерби срещу ЦСКА, което стартира от 18 ч в зала „Левски София”, написаха на сайта на клуба.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол