Намери ни
To Top

Ман Сити може и да не предложи нов договор на Де Бройне

Ръководството на Манчестър Сити все още се колебае дали да предложи нов договор на една от звездите си. Става въпрос за халфа Кевин де Бройне. Макар да е ключов играч в състава на Пеп Гуардиола, на „Емиратс“ може и да решат да не удалжат настоящия му контракт, като основната причина за това са твърде честите контузии на белгиеца, твърди „Футбол Инсайдър“.

Настоящият договор на Де Бройне е до лятото на 2025 година, така че все още има достатъчно време, за да се вземе решение за неговото бъдеще.


Белгиецът е един от най-важните футболисти на „гражданите“ в последните години. Откакто бе привлечен от Волфсбург през 2015 година, той може да се похвали със забележителните 96 гола и 153 асистенции в 358 изяви във всички състезания. Белгийският национал също така има на сметката си пет титли от Висшата лига, седем вътрешни купи и трофей от Шампионската лига в списъка си с постижения на стадион „Етихад“.

Въпреки това, Де Бройне се сблъска с редица проблеми с контузии през последните сезони. Последната такава е травмата на подколянното сухожилие, която го извади от терените от август насам.

Шефовете на „гражданите“ ще продължат да обмислят възможността дали да удължат договора му, ако Де Бройне не остане във форма в бъдеще. От Сити не бързат да го обвържат с нов контракт. Изглежда, че белгиецът ще трябва да докаже важността си за клуба през следващите 12 месеца, преди да започнат преговори за удължаване на контракта му.

В материала все пак се набляга, че предпочитанието на двете страни е в крайна сметка да удължат отношенията си, като за това особено настоява мениджърът Пеп Гуардиола. Ако това се случи, Де Бройне ще остане на „Етихад“ повече от 10 години. В момента 32-годишният белгиецът кара деветия си сезон в клуба.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол