Намери ни
To Top

Подсилиха UFC 296 с още три двубоя

Последната PPV галавечер на UFC за годината бе подсилена с още три страхотни битки. От ММА организацията обявиха, че събитието UFC 296, което ще се проведе а 16-и декември в T-Mobile Arena, Лас Вегас, ще даде поле за изява на бившия шампион в категория петел Коди Гарбрандт. Американецът ще се изправи срещу Браян Келехър.

Друг интригуващ двубой е този между майстора нокаутьор Джига Чикадзе и ветерана Джош Емет.


Последната битка на Чикадзе бе през август. Тогава грузинецът надделя над Алекс Касерес. Това бе първи успех за него след поражението му от Келвин Кейтър през януари, 2022-а. Към момента бившия кикбоксьор има осем победи в девет двубоя в UFC.

Емет е в серия от две поредни поражения от топ бойци в дивизията – Яир Родригес и Илия Топурия. Преди да инкасира тези загуби, той бе в серия от пет поредни успеха и така си заслужи битка за временната титла при 66-килограмовите.

Ирен Алдана-Карол Роса е третата битка, която UFC обявиха по-рано днес. Алдана допусна поражение от Аманда Нунеш през юни, а месец по-късно Карол Това записа успех над Яна Сантос.

Припомняме, че събитието UFC 296 ще бъде оглавено от Леон Едуардс и Колби ковингтън. Преди тях в битка за титлата в категория муха ще видим Алехандре Пантоя и Брандън Ройвал.

Ощр от категория Бойни Спортове