Намери ни
To Top

Девин Хейни: Много по-добър съм от Прогрейс

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в супер-лека категория Реджис Прогрейс (29-1) и абсолютния световен шампион в лека категория Девин Хейни (30-0) дадоха първа пресконференция заедно преди битката им на 9-и декември в Сан Франциско. В сблъсъка ще бъде заложена титлата на Прогрейс.

“Избрах да се боксирам срещу Реджис, защото това е най-добре за спорта и е най-добрият шанс за мен да стана шампион в две категории. Радвам се, че мога да запазя моя пояс и да се бия срещу най-добрия в по-високата дивизия.


Ще покажа, че съм на друго ниво и съм много по-добър от Прогрейс”, категоричен бе 24-годишният Нейни.

По-възрастният с десет години Прогрейс си върна титлата с успех над Джоел Зепеда с нокаут през 2022-а. Той загуби пояса три години по-рано в единствената му професионална битка, която не печели – поражение с неединодушно решение от Джош Тейлър.

“Можем и да си говорим много тук сега. Възможно е той да получи уважението ми. Чух от няколко източника, че Нейни е платил, за да скрие загуба от статистиката си. Това не значи нищо за мен. Не ме вълнува. Важното е какво ще се случи в нашия бой. Чакам с нетърпение! Мисля, че имам достатъчно мощ, ча да го нокаутирам!”, заяви Прогрейс.

Ощр от категория Бойни Спортове