Намери ни
To Top

Волкановски: Ще нокаутирам Махачев

Шампионът на UFC в категория перо Александър Волкановски е на мнение, че приемането на двубой с носителя на пояса в по-високата дивизия, Ислам Махачев, само с 11 дни предизвестие не е в негов ущърб. Австралиецът вярва, че този път ще нокаутира дагестанския му съперник, тъй като ще бъде по-свеж психически и физически.


“Понякога е толкова изтощително да преминаваш през тренировъчни лагери по осем-дванайсет седмици. Смачкваш се психически и физически. Не губя физическата си форма за една вечер. Сега съм по-свеж за битката. Развълнуван, свеж…всякаш няма нужда да се готвя за най-лошото. Мога ли да изиграя пет рунда? Да, мисля, че мога. Нямам време да се подготвя за най-лошото, но имам ад се подготвя за това, което вярвям, че ще се случи. Вярвам, че ще го нокаутирам. Ще видите най-опасния Волкановски, защото не мога да си позволя друго”, заяви хегемонът при 66-килограмовите в UFC пред Ариел Хелуани.

В първата битка между двамата през февруари, 2023-а Махачев бе обявен за победител след пет рунда здрава битка в Пърт, Австралия. Мнозина мислеха, че ръката на Волкановски е трябвало да бъде вдигната на този ден.

“Всеки знае, че искам този реванш. Ако загубя, няма да имам скоро шанс за тази титла. Нека бъдем реалисти. Освен това, Ислам говори за преминаване в по-висока категория. Ами ако това е единствената ми възможност?”, допълва Волк.

При победа или загуба, състезателят на “Freestyle Fighting Gym” планира да защитава титлата си през януари срещу Илия Топурия.

Ощр от категория Бойни Спортове