Намери ни
To Top

Ивана Митрова стана петият наш международен съдия по джудо

Ивана Митрова стана петият наш международен съдия по джудо. Тя взе лиценз „Б“, като успешно издържа тредневния изпит в Малага (Испания) по време на европейската купа за мъже и жени.

Кандидатите бяха 29, изпитващите – петима. За първи път представители на Международната федерация препитваха кандидатите от Европа, а именно Даниел Ласкау, председател на Съдийската комисия, и Жозе Мануел, супервайзор.


Българката получи една от най-високите оценки и бе сред тримата млади съдии, включени във финалния блок, като арбитър на татами и в двата дни. На нея бе поверен и първият финал при мъжете в категория до 60 кг.

„Когато ни връчваха сертификатите и вратовръзките, г-н Даниел Ласкау обяви, че няма да е по азбучен ред на държавите – заяви Ивана. – Аз бях първата, която получи своята вратовръзка. Благодарности на БФ Джудо, че ми гласува доверие!“

Ивана получи първи поздравления от своята майка Любов Димитрова, която бе с нея за морална подкрепа. Тя също притежава лиценз Б, който дава право да съдийства на континентални първенства.

Румен Минчев е другият наш арбитър с лиценз Б.

А Росен Русев и Николина Димитрова притежават лиценз А, с който могат да съдийстват и на световни първенства.

От днес в Малага най-добрите ни състезатели започват лагер, подготовка за европейското първенство. Сборът е до събота.

Ощр от категория Бойни Спортове