Намери ни
To Top

България срещу хита в Европа в може би последния мач с Кръстаич

Националният тим на България излиза срещу Албания в контролна среща в Тирана тази вечер от 19:00 часа. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на „Еър Албания“ от коренно различни позиции. 

Футболистите на Младен Кръстаич са последни в група G от европейските квалификации, след като преди няколко дни загубиха с 0:2 от Литва насред стадион „Васил Левски“ в София и останаха без победа в кампанията и въобще през календарната година. От своя страна „червено-черните“ докосват европейския шампионат и са лидери в група Е, където са на път да подлеят вода на Полша или Чехия.


Мачът на стадион „Еър Албания“ се очертава като последен на Младен Кръстаич в ролята на селекционер на българския национален отбор. Вълната от критики се стовари върху главата на сърбина, който заяви на вчерашната си пресконференция в Тирана, че както е тръгнало, българският футбол е на път да изчезне, визирайки многото чужденци в родния елит. 

Това пък вбеси президента на БПФЛ Атанас Караиванов, който излезе с остра официална позиция с искане президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и членовете на Изпълнителния комитет на централата да освободят сръбския треньор от длъжност.

В тази обстановка и с понижено самочувствие заради липсата на положителни резултати българските национали ще трябва да надигат глава срещу отбора на бившия бранител на Арсенал и Барселона Силвиньо, който вчера се изказа ласкаво за нашите момчета. 

Албанците обаче признават, че приемат срещата с България като сериозна такава и ще я използват за генерална репетиция, преди да гарантират класирането си за Германия 2024 с победа над Молдова или Фарьорски острови през ноември. Ние пък още ближем раните, нанесени от острието на Пиюс Сирвис преди три дни.

Очаква се в състава на Кръстаич да има поне няколко промени, предвид характера на срещата и възможността да се даде шанс на повече от повиканите момчета, макар че по време на двубоя наставникът също ще може да прави с размах рокади в отбора си заради повечето позволени смени. „Орлите“ имат само две победи над „лъвовете“ в исторически план, но се гласят да постигнат трета. Кой ще излезе победител – ще разберем довечера!

57

България 0:2 Литва

Албания – България 

Вероятни състави: 

Албания: Стракоша, Балю, Весели, Михай, Митай, Лачи, Джазула, Мучи, Муджа, Узуни, Чикалеши

България: Даниел Наумов, Кристиан Димитров, Валентин Антов, Алекс Петков, Йоан Стоянов, Ивайло Чочев, Илия Груев, Андриан Краев, Марин Петков, Кирил Десподов, Мартин Минчев.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига