Намери ни
To Top

Ашър-Смит се раздели с треньора си след 19 години съвместна работа

Британската спринтьорка Дина Ашър-Смит се раздели с дългогодишния си треньор Джон Блеки девет месеца преди Олимпийските игри в Париж през 2024 г. 27-годишната Ашър-Смит, която спечели бронз на 100 метра на Игрите през 2021 г. в Токио, беше тренирана от Блеки от осемгодишна възраст.

Сега тя ще се готви под ръководството на Едрик Флореал в Остин, Тексас.


Това идва след разочароващите резултати на тазгодишното Световно първенство, където Ашър-Смит завърши осма във финала на 100 метра и седма на 200 метра.

Тя обяви смяната на треньора си с емоционално изявление в Инстаграм.

“След 19 години Джон Блеки и аз прекратихме нашето партньорство треньор-атлет. Животът ми се промени от срещата с него и винаги ще съм му благодарна. Неговият интелект, търпение и всеотдайност ме изведоха от енергично осемгодишно дете до световен шампион с над 20 международни медала и много олимпийски игри, световни финали, финали на Игри на Британската общност и европейски финали.

С Джон, разбира се, ще останем близки приятели. Благодаря на Джон и благодаря на целия ми екип в Лондон, чийто талант и упорит труд ми помогнаха да реализирам толкова много мечти досега.

Следващата ми глава ще бъде ръководена от Едрик Флореал, базиран в Остин, Тексас. Много съм развълнувана да се присъединя към неговата талантлива тренировъчна група, докато се отправяме към Париж 2024 г.“, написа британката в Инстаграм.

Под ръководството на Блеки Ашър-Смит се утвърди като най-известната британска спринтьорка и една от най-добрите в света. Тя спечели бронзови медали на 100 метра на последните две олимпиади – в Рио 2016 и в Токио пет години по-късно, а освен това спечели злато на 200 метра на Световното първенство в Доха през 2019 г.

Това беше последната й голяма шампионска титла, докато тя изпусна световния бронз на 100 метра през 2022 г. за 0,02 секунди.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт