Намери ни
To Top

BKFC обяви пълна бойна карта за събитието им в София

Една от най-елитните вериги за бокс без ръкавици в света Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) ще дебютира на 17-и ноември в София. Домакин на първото им събитие у нас ще бъде Арена София (бившата Арена Армеец). Организаторите официално пуснаха списъка с двубои.

За момента планираните срещи са 12, като главната битка е между световния шампион по бойно самбо и ММА Росен Димитров и многократния шампион по бразилско жиу-жицу и ММА боец Тодор Желязков.


Росен Димитров е и действащ президент на Българската федерация по самбо – това е абсолютен прецедент, в който президент на федерация ще участва в двубой и то по такъв правилник.

В подглавната среща един от топ ММА бойците на България, Георги Валентинов, ще се изправи срещу словенският ММА боец Боян „Zelva“ Коседнар. 

Владислав Кънчев, който е един от най-атрактивните ММА бойци на България, бивш шампион на сръбската престижна верига SBC и настоящ боец в Oktagon MMA, ще вкара тежките си ръце в действие срещу „Австрийския кошмар“ Вилхелм От. 

Шампионът на MAX FIGHT и участник в Dana White Contenders Show, Калоян Колев ще излезе срещу Амер „The Machete“ Абдулнаби от Либия. 

Още един шампин на MAX FIGHT и боец от Cage Warriors, Мариян Димитров ще се изправи срещу опасния Йедрей Дурски от Полша, който вече има опит в битките с голи ръце. Един от ветераните на бойните спортове у нас Веселин Иванов – Лудия, който е и световен шампион по бойно самбо, ще се върне на ринга за тежка битка с голи ръце срещу опасния италианец Марко „Barracuda“ Гюстарини, който в момента е в серия то 3 поредни победи в ММА. Освен тях в останалите битки има доказани състезатели и шампиони по самбо, ММА и бокса, за които очаквайте публикации поотделно с повече информация.

Ощр от категория Бойни Спортове