Намери ни
To Top

Атлетик Билбао прекърши Бетис в страхотен мач с много голове

Отборите на Атлетико Мадрид и Бетис изиграха един от най-интересните мачове от третия кръг в Ла Лига, като отборът от северна Испания надделя срещу андалусийци с 4:2. Попаденията за победителите отбелязаха Микел Весга от дузпи (30′, 45′), Горка Гурусета (45′ 8′) и Унай Гомес (84′), а за гостите се разписаха Вилиан Жозе (2′) и Иско (10′).

Успехът прати Атлетик Билбао на 5-ото място, докато Бетис е на 9-о място в средата на таблицата.

Гостите от Бетис започнаха вихрено и вкараха два бързи гола, като първото падна след по-малко от 120 секунди игра.


Тогава Вилиан Жозе достигна до хубаво подаване в наказателното поле и стреля под напречната греда, с което откри резултата.

Десет минути след началото падна и второто попадение. Иско се възползва от огромно празно пространство пред себе си и тигна до прецизен пас в наказателното поле, който засече и прати топката в мрежата на домакините за втори път.

Скоро футболистите на Атлетик Билбао надигнаха глава и опитаха да се върнат в мача, като дори стигнаха до гол, отбелязан от Иняки Уилямс в 18-ата минута, който обаче бе отменен заради засада.

Половин час след началото съдията отново трябваше да се намесва, след като Силва от домакините събори противников играч в наказателното поле и трябваше да бъде отсъдена дузпа. Зад допаката застана Микел Весга, който не сбърка, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата.

Четвърт час по-късно домакините получиха правото да изпълнят нова дузпа. Тогава Нико Уилямс напредна в наказателното поле на противника и бе повален. Този път обаче главният съдия Сесар Сото Градо имаше своите колебания и преразгледа ситуацията чрез системата VAR, което не му отне твърде много време и скоро посочи бялата точка. С изпълнението отново се нагърби Микел Весга, който изравни.

До края на полувремето играчите на Билбао имаха сили и за още един гол, като дълбоко в продължението Горка Гурусета изведе своите напред. Той получи прецизно подаване в наказателното поле от Иняки Уилямс и преодоля вратаря с удар под напречната греда за 3:2.

След почивката двата тима внимаваха повече в защита и си размениха по-малко от половин дузина положения. Така се стигна до 84-ата минута на мача, когато Унай Гомес съкруши и последните надежди на Бетис да вземат нещо повече от точи мач. Топката рикушира в бранител на гостите и халфът на Атлетик прати коженото кълбо в опразнената врата.

Така след три изиграни мача отборът на Бетис има от всичко по едно – победа, равен и загуба, докато това бе втори успех за играчите на Ателтик Билбао.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол