Намери ни
To Top

Атлетико Мадрид продава Де Пол и го заменя с Амрабат

Аржентинският полузащитник Родриго де Пол е все по-близо до преминаване в отбора на Ал-Ахли от Саудитска Арабия, съобщи Фабрицио Романо. Според него в офисите на Атлетико Мадрид е получена оферта на стойност 32 милиона евро, а на играча са играча са предложени условия, върху които той да мисли. 

29-годишният Де Пол премина в Атлетико през 2021 година с трансфер на стойност 35 милиона евро от Удинезе. Той има договор с „дюшекчиите“ до лятото на 2026 година.


 

Ако премина в Ал-Ахли, световният шампион с Аржентина ще стане поредното голямо име от Европа, което продължава кариерата си в Саудитския клуб. Преди него бяха привлечени вратарят Едуар Менди от Челси, защитниците Рожер Ибаньес и Мерих Демирал от Рома и Аталанта, левият бек Езджан Алиоски от Фенербахче, халфът Франк Кесие от Барселона, крилата Алан Сен-Максимен и Рияд Марез от Нюкасъл и Манчестър Сити, както и централният нападател Роберто Фирмино от Ливърпул. 

Фаворит да замени Де Пол в халфовата линия на Атлетико е Софиан Амрабат. Фиорентина иска 30 млн. евро за мароканския национал, към когото имаше интерес от Барселона, Ливърпул и Манчестър Юнайтед. 

По-рано през лятото Амрабат даде интервю, в което сподели, че би се радвал да играе под ръководството на Диего Симеоне.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол