Намери ни
To Top

О’Мали се закани и на Джервонта Дейвис

Новият шампион на UFC в категория петел Шон О’Мали се закани да нокаутира световният шампион по бокс при професионалистите Джервонта Дейвис.

“Нямам нищо против да нокаутирам Дейвис. Знам, че хората ще кажат, че искам да се правя на Конър Макгрегър. Заявявам, че тази битка ще се случи”, обеща 28-годишният ММА боец на пресконференция след UFC 292.


О’Мали завоюва титлата с технически нокаут във втория рунд над Алджамейн Стърлинг. Отличният страйкинг на американеца е най-доброто му оръжие в клетката. Колоритният спортист е на мнение, че неговите умения в стойка са много по-добри от останалите в категорията. Но дали са достатъчни, за да се справят с непобедения в 29 професионални боксови двубоя Дейвис? Танка е носител на пояси в три различни категории. Той се слави с нокаутиращата си сила. В последната си битка на ринга той нокаутира Раян Гарсия със зловещ удар в тялото в седмия рунд. Гарсия, който не познаваше вкуса на загубата до този момент, отговори на О’Мали от името на Дейвис и останалите професионални боксьори, които се изявяват в категориите близки до тази на ММА боеца.

“Дон, ти си добър, но спри да говориш, че ще се боксираш. Ще бъдеш нокаутиран”, написа 25-годишният боксьор в социалната мрежа Х.

Бившият шампион в две категории на UFC Конър Макгрегър вече е доказвал, че битка между боксьор и ММА боец може да бъде изключително доходоносна и за двамата участници в нея. Ирландецът бе главно лице в най-гледания двубой между представители на двата бойни стила. През 2017-а той кръстоса ръкавици с непобедения Флойд Мейуедър. За съжаление на феновете му, той допусна поражение с ТКО в десетия рунд.

През октомври се очаква да видим и още един обещаващ хибриден двуой – този път между нокаутьори в тежка категория. На 28-и октомври бившият шампион при най-тежките в UFC Франсис Нгану ще се изправи срещу световния шампион на WBC Тайсън Фюри в боксов сблъсък, който ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия.

Ощр от категория Бойни Спортове