Намери ни
To Top

О’Мали станал шампион с контузия в ребрата

Битката с Алджамейн Стърлинг на UFC 292 не е била единствената тежка задача пред Шон О’Мали, за да стигне до титлата в категория петел на най-елитната ММА верига в света.

На пресконференция след бойната гала в Бостън американецът сподели, че е имал контузия в горната част на тялото, която не му е позволила да се тренира граплинг и борба в рамките на шест седмици.

„Не съм тренирал граплинг от шест седмици насам. Имах разтежение на мускул и не можех да се боря, или да играя спаринг.


Няма как да се откажа от биктата, след като са ми дали възможност за главен двубой. Получих разтежение точно под реброто и не можех да се боря. По време на интервютата преди двубоя лъжех, че няма как да позволя Алджо да ме събори, но това не беше така. Не знаех дали ще се справя с тази контузия. Сега ме боли“, заяви новият шампион в UFC.

О’Мали не позволи на Стърлинг да го събори нито веднъж през целия двубой. 28-годишният спортист приключи битката във втория рунд с ТКО.

„Знаех, че ако задържа двубоя в стойка, ще го нокаутирам. Мисля си, че Стърлинг беше прекалено уверен, че просто ще ме хване и затисне. Не мисля, че някога е играл спаринг, или се е бил, с някой толкова добър, колкото мен. Наистина вярвам, че страйкингът ми е на нива над другите бойци“

Ощр от категория Бойни Спортове