Намери ни
To Top

Поредна загуба за Уайдман, Дейна Уайт го моли да се пенсионира

Завръщането на бившия шампион на UFC в средна категория Крис Уайдман бе вгорчено от Брад Таварес. Бразилецът записа победа с единодушно съдийско решение над Уайдман с подгряващ двубой от събитието UFC 292, което се проведе по-рано днес в Бостън.

След повече от две години пауза Уайдман се завърна в октагона, но Таварес надделя с 30-27 според тримата съдии край октагона.

Уайдман отстъпваше в размените в стойка и се опита да пренесе двубоя на земята, но неуспешно.


Таварес използваше по отличен начин кикове в предния крак на съперника му, за да контролира дистанцията и да наруши движението на Уайдман из клетката.

Уайдман се опита да пресира съперника си и да пренесе двубоя на земята още веднъж през втората част, но отново без успех. С победата Таварес „изплува“ от серия от две поредни поражения.

На пресконференцията след UFC 292 президентът на ММА организацията Дейна Уайт заяви, че според него Уайдман трябва да сложи край на спортната си кариера.

„Обичам Крис Уайдман и семейството му. Мисля, че той трябва да се откаже. Той се завърна от сериозна контузия, а в този двубой най-вероятно е скъсал връзки на коляното. Това ми каза доктор Дейвидсън след битката. Крис, моля те, пенсионирай се“, каза Уайт.

Поражението бе четвърто в последните шест двубоя за Уайдман. Пред малко повече от две години той счупи предна кост на десния си крак в битка с Урая Хол.

Ето как завършиха и останалите битки от бойния спектакъл UFC 292.

Шон О’Мали победи Алджамейн Стърлинг с ТКО, Рунд 2

Жанг Уейли победи Аманда Лемос с еиднодушно съдийско решение

Иан Гари победи Нийл Магни с единодушно съдийско решение

Маурио Батиста победи Дамон Блекшиър с единодушно съдийско решение

Марлън Вера победи Педро Муньоз с единодушно съдийско решение

Грегъри Родригес победи Денис Тулулин с КО, Рунд 1

Кърт Холабо победи Остин Хубард със събмишън, Рунд 2

Брад Катона победи Коди Гибсън с единодушно съдийско решение

Ощр от категория Бойни Спортове