Намери ни
To Top

Бербатов обясни тайната на прословутото свое първо докосване

Бившият голмайстор на Премиър лийг Димитър Бербатов разкри тайната на прословутото свое  първо докосване, което стане негова запазена марка по английските терени. В компанията на водещия Стив Бауър и Майкъл Оуен, които бяха избрали някои емблематични спирания на топката от страна на Берба, българинът разкри как сам, още в детската си възраст, е поставил основите на това с упражнения, които е правел по цял ден с баскетболна топка.

„По онова време нямах дори футболна топка. Нямахме пари за такава.


Имах баскетболна топка. Те бяха големи и много тежки. Отивах в задния двор, където живеехме, и нямаше значение дали е лято, зима, дали вали дъжд, и правех това. Никой не ми е казвал да го правя. Аз също не знаех защо го правя, просто интуиция. Бях дете на 9 или 10 години. Взимах топката в ръце, хвърлях нагоре, след което я овладявах. Правех това по цял ден. Толкова е просто. Започваш с простите неща. След като овладях това докосване, последва всичко останало, защото вече имах увереността, че знам как да спирам топката“, коментира Берба в официалното студио на Висшата лига.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол