Намери ни
To Top

Хари Кейн: Искам да се боря за ШЛ и титли всяка година, има време за рекорда на Шиърър

Новият нападател на Байерн (Мюнхен) Хари Кейн даде първата си пресконференция като играч на баварците. Вчера капитанът на Англия записа дебютни минути с новия си отбор, но те не бяха особено приятни за него, тъй като Байерн загуби с 0:3 от РБ Лайпциг финала за Суперкупата на Германия.

Ето как голмайсторът мотивира решението си да осъществи този първи трансфер в своята кариера:

„Винаги съм искал да се развивам и сам да вдигам летвата за себе си. Ще видим докъде ще ме доведе това.


В крайна сметка исках да играя на най-високо ниво, да се боря за Шампионската лига и да печеля титли всяка година. Идването в Байерн, който е един от най-големите клубове в света, ми дава тази възможност. Последната седмица бе доста натоварена. За мен това е първи трансфер и изживяването и емоциите бяха на двата полюса, но сега съм щастлив, че съм тук. Пожелавам всичко най-добро на Тотнъм и на Даниел Леви. Моят фокус сега е Байерн и аз искам да помогна на този отбор. Прекарах цялата си кариера и целия си живот до момента в Англия, така че ще ми е нужно време да се свикна. Всички очакват Байерн да печели първенството всяка година, но останалите отбори също се подобряват, така че това е предизвикателство.

Решението да напусна Тотнъм беше трудно, защото този клуб е в сърцето ми. Аз обаче искам да печеля трофеи и чувствам, че това беше подходящият момент да си тръгна. Хората говорят за рекорда на Шиърър, но предстоят още доста години в кариерата ми. Засега съм фокусиран върху това да помогна на новия си клуб.

Да бъдеш на „Уембли“ е вълнуващо. Перспективата да се опитам да спечеля Шампионската лига на „Уембли“ е невероятна (б.ред. финалът в турнира през този сезон е на „Уембли“). Надявам се да можем да го постигнем.

Хората очакват от един нападател и голмайстор да отбелязва много попадения. Чувствам, че ако се сработим с моите съотборници, ще вкарам доста голове. Моята игра обаче е повече от това. Ще се опитам да правя асистенции и да изграждам атаките, започвайки още от петък.

100 милиона паунда със сигурност са много пари. Чувствам отговорност да се отплатя за тази сума. Снощи беше невероятно. По време на мача чувах феновете. Исках да дойда и да спечеля, но не се получи. Няма място за паника обаче, защото предстои дълъг сезон.

Нямах шанса да се сбогувам със своите съотборници в Тотнъм. Със сигурност през следващите седмици, когато имам възможност да се върна, ще се сбогувам подобаващо с всички“, заяви Кейн, 


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол