Намери ни
To Top

Операция на дискова херния вади от строя шампион на Белатор

Шампионът на ММА веригата Белатор, Патрисио Питбул, ще бъде в принудителна почивка до 2024-а, тъй като е претърпял операция на шийни прешлени. Това бе съобщено от бразилския боец в неговите профили в социалните мрежи.

На 30-и юли Питбула загуби за първи път с нокаут в професионалната му кариера. Той бе повален от Чихиро Сузуки, а след битката сподели, че има нужда от операция на дискове C6 и C7, които са предизвиквали болки във врата и са били причина за “изтръпване” на ръцете му.


Очаква се шампионът на 66-килограмовите да бъде аут поне шест месеца. Последната защита на пояса му беше през октомври, 2022-а, но след това той изигра три други срещи – победи шампиона на RIZIN Клеър Койке в двубой без заложена титла, загуби от Серджио Петис в битка за титлата до 62 килограма, а след това дойде и гореспоменатото поражение от Чихиро Сузуки.

“Kогато ме удряха в битките, усещах ръцете и краката си слаби и изтръпнали“, заяви Питбул „Избягвах операцията, защото, когато я направиш, няма връщане назад, а и имаше риск да не успея да се завърна към спорта. Бях много консервативен и платих цената за това. Никога не бях губил два пъти поред, нито пък бях нокаутиран за 19 години като професионалист. Единственият ми изход беше да направя операцията.“

Ощр от категория Бойни Спортове