Намери ни
To Top

Египет и Тайланд са съперниците на България на Световните първенства до 19 години

Мъжкият и женският национален отбор на България по волейбол до 19 години ще се борят днес за местата между 5-о и 8-о на Световните първенства, на които участват.

В 13:00 часа момичетата, водени от Борислав Крачанов, ще се изправят срещу Тайланд. На шампионата, който се провежда в Унгария и Хърватия, националките стигнаха до четвъртфиналите, където загубиха от Турция с 1:3.

Тимът ще срещне за втори път Тайланд на Мондиала.


Те бяха съперник на отбора в група „С“, където България спечели с 3:0. Предстоящият ни съперник допусна три загуби в груповата фаза, на осминафинал победиха Китай с 3:2, а в пет гейма отстъпиха пред Япония на четвъртфиналите. При победа българките трябва да играят с победителя от двойката Хърватия – Бразилия. Тази среща е с начало 19:00 часа.

От 17:00 часа националите до 19 години ще се борят срещу Египет в Сан Хуан (Аржентина). Отборът на Мирослав Живков беше спрян по пътя си към медалите от САЩ с 0:3 на четвъртфиналната фаза.

Египет игра четири мача в груповата фаза и загуби само един от тях – срещу САЩ с 1:3. Победи постигна срещу Сърбия (3:1), Коста Рика (3:0) и Аржентина (3:1). В първия си елиминационен мач се наложи над Колумбия (3:1), а в следващия етап отстъпи пред Франция с 0:3.

При успех срещу Египет България очаква победителя от Белгия – Италия, които играят в 20:00 часа.

Ощр от категория Волейбол