Намери ни
To Top

Сандхаген получил тежка контузия още в първия рунд срещу Фонт

Бившият претендент за титлата в категория петел на UFC Кори Сандхаген ще трябва да се подложи на операция на ръката след битката му в Нашвил, която се изигра миналия уикенд. Американецът доминира над Роб Фонт в главната среща на събитието и си заслужи съдийско решение в негова полза след пет рунда битка. Оше по-впечатляващото е, че Сандхаген е записал тази победа с пълно разкъсване на мускул на трицепса, което е получил още в първата част.

“Напълно разкъсах трицепса си в първия рунд.


Не можех да удрям с тази ръка без да усещам болка. Направих каквото трябва, за да спечеля. Тази седмица имам операция и след това се завръщам”, написа Сандхаген в Instagram.

Американската медия mmafighting.com добавя, че пълно възстановяване от операция при такава контузия може да отнеме цяла година.

Припомняме, че в битката с Роб Фонт Кори Сандхаген залагаше предимно на своята борба и граплинг, което е нетипично за него. Той бе критикуван в Интернет пространството, че не е играл достатъчно атрактивно, както подобава за главна битка, а освен това се появи информация, че Дейна Уайт си е тръгнал още в четвъртия рунд на двубоя.

Ощр от категория Бойни Спортове