Намери ни
To Top

Тайсън Фюри: Не ми остава още много време в бокса

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри не смята да се задържи още дълго време в професионалния спорт. 34-годишният боксьор има насрочен двубой за 28-и октомври в Саудитска Арабия срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану, но титлата му няма да бъде заложена в този сблъсък. Пред “Heart Breakfast” Краля на циганите заяви, че няма намерение да бъде шампион още дълго време.

“Не знам още колко ми остава.


Може и да не е много. Може би година, две, или просто още един двубой. Знам само, че ще се насладя на всеки един момент и всяка една минута, която ми остава. Всеки боец знае кога да се оттегли, но някои продължават и след това. Сигурен съм, че ще взема правилното решение. Имам много неща да свърша в този живот. Имам много деца и трябва да съм в добро състояние, за да се грижа за тях”, заяви Фюри.

Последната битка на британеца беше през декември, 2022-а. Тогава той нокаутира Дерек Чисора. Седем месеца по-рано Фюри се саморазправи и с Дилиън Уайт.

Феновете на бокса се надяват Фюри да премери сили с шампиона в тежка категория на другите три федерации – Олександър Усик. Украинецът е най-голямото име в бокса, срещу което Фюри все още не се е изправял. 

Вълнуващ двубой за публиката ще бъде и такъв с Антъни Джошуа. Двамата с Фюри са сънародници, но въпреки това не крият, че биха премерили сили на ринга. 

За да се стигне до такава битка обаче, Ей Джей трябва да запише поне още една победа. Той има шанс да стори това тази събота в Лондон срещу Роберт Хелениус.

Ощр от категория Бойни Спортове