Намери ни
To Top

Тотнъм се разправи с Шахтьор, Хари Кейн вкара четири гола и сякаш се прости с публиката

Тотнъм надделя с 5:1 над Шахтьор Донетск в предпоследен контролен двубой за тима за това лято. В герой в двубоя не съвсем изненадващо се превърна Хари Кейн (38’, 50’, 55’, 79’), а малко след последното му попадение той бе изпратен от публиката на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” на крака сякаш феновете се прощаваха със своята голяма звезда. Самият той също ръкопляска на феновете, които скандираха името му. Спекулациите с бъдещето на Кейн продължават, както и преговорите с Байерн (Мюнхен), но все още не се знае сис сигурност коя фланелка ще носи през сезона капитана на Англия.


Един гол добави в добавеното време Дейн Скарлет (90’), а Кевин Келси (45’) успя да вкара един гол за украинския тим.

Преди старта на двубоя с овации бе посрещнат и новият наставник на тима Анге Постекоглу, за когото това бе дебют пред домашна публика. Двубоят започна с натиск на “шпорите”, а лондончани от първата минута опитаха да демонстрират желанието си да владеят топката и да изглеждат доста по-офанзивно от “лицето си” при последните си мениджъри. Излезлият като титуляр на вратата на Шахтьор Андрей Пятов бе принуден да прави няколко спасявания пред да бъде заменен в 15-ата минута, тъй като за легендата това бе официален край на кариерата му на 39 години. Той вече зае място в щаба на тима, където ще бъде треньор на вратарите.

Така се стигна до 37-ата минута, когато новото попълнение Джеймс Мадисън бе повален в наказателното поле, а Хари Кейн бе категоричен от бялата точка за 1:0. Футболистите на Шахтьор успяха да възстановят равенството, когато Келси успя да надскочи бранител след центриране отляво и да отбележи за 1:1.

Футболистите на Анге Постекоглу бяха абсолютни господари на терена през втората част, когато успяха да вкарат нови четири попадения. Хари Кейн успя да изведе Тотнъм напред пет минути след нейното начало, когато се разписа с глава. В 55-ата минута отново той оформи своя хеттрик след нова комбинация на Кулушевски и Сон. Десетина минути преди края на редовното време отново той се оказа на перфектното място и успя да се възползва от лошо отбита от вратаря топка и отново се разписа, този път за 4:1. Малко след това Хари Кейн бе заменен. В добавеното време Дейн Скарлет се разписа с хубав удар и оформи крайното 5:1. Във вторник Тотнъм ще изиграе последната си приятелска среща за това лято, като ще се изправи срещу Барселона за трофея “Жоан Гампер”.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол