Намери ни
To Top

Дамян Аврамовски на два финала на турнир на Тенис Европа в Белград

Дамян Аврамовски се класира на финал и на сингъл, и на двойки на турнира на Тенис Европа до 12 г. в Белград.

Поединично Дамян разгроми с 6:1, 6:2 Вукашин Димитриевич (Сърбия). Следващият му съперник Стефан Джуричич (Кан) се оттегли от турнира поради контузия в рамото и така на финала в събота Дамян ще играе срещу победителя от Виктор Вишнич (Сърбия) – Рареш Дирмон (Румъния).


На двойки без игра Аврамовски и Рои Силвърбърг (Израел) победиха с лекарска забрана Стефан Джуричич (Канада)/Берке Витер (Турция). Финалът в карето е утре срещу Йован Панич/Виктор Вишнич (Сърбия) или Амир Аскар/Темирлан Жантемиров (Казахстан).

В турнира в Белград участва Отбор 2011 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Участието на Отбор 2011 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU“.

Ощр от категория Тенис