Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot465419.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Андреев е четвъртфиналист на „Чалънджър“ в Швейцария, Кузманов отпадна във втория кръг – Sportove
Намери ни
To Top

Андреев е четвъртфиналист на „Чалънджър“ в Швейцария, Кузманов отпадна във втория кръг

Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите „Чалънджър“ през тази седмица в Цуг (Швейцария) с награден фонд 145 хиляди евро.

Андреев елиминира шестия поставен Аролд Майо (Франция) със 7:6(5), 1:6, 6:4.   С успеха той заработи 3990 евро и 25 точки за световната ранглиста, в която заема 210-ото място в момента.  Мачът беше довършен днес, след като вчера беше прекъснат заради дъжд в края на първия сет при 5:4 и подаване на българина.


При доиграването днес 22-годишният софиянец стигна до 40:0 на сервис, но в последствие пропиля общо четири сетбола в гейма и допусна пробив. В последвалия тайбрек, обаче, той реализира обрат от 3:5 точки и с четири поредни разигравания поведе в резултата.

Във втората част 21-годишният Мейо, 181-и в класацията на АТП, доминираше и набързо изравни.  В решителния трети сет Андреев реализира единствен брейк в седмия гейм и това се оказа ключово.

Така за място на полуфиналите той очаква победителя от двубоя между водача в схемата Артюр Риндеркнех (Франция) и Стефано Травалия (Италия).

Втората ракета на България и номер 8 в схемата Димитър Кузманов отпадна във втория кръг след поражение от участващия с „уайлд кард“ италианец Матео Гиганте с 4:6, 6:7(5).

29-годишният пловдивчанин, миналогодишен полуфиналист в турнира, допусна ранно изоставане от 1:4, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част той стигна до тайбрек, след като навакса пасив от 3:5 гейма, но в него допусна обрат, след като поведе с 5:3 точки.

Кузманов все пак заработи 2345 евро и 11 точки за класацията на АТП, в която е 174-и в момента.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558