Намери ни
To Top

Унион (Берлин) обяви името на новия си треньор

Унион (Берлин) назначи Бо Свенсон за нов старши треньор за предстоящия сезон 2024/25. 44-годишният датчанин поема поста от Ненад Биелица, който водеше отбора доскоро, след като замени дългогодишния шеф Урс Фишер през ноември миналата година.

След превъзходна кампания 2022/23, в която се класираха за Шампионската лига на УЕФА за първи път, Унион имаше затруднения през таизи кампания и си осигури оцеляването си Бундеслигата едва в последния ден с победа с 2:1 над Фрайбург.

„Взехме решение за нов спортен старт през лятото и сме убедени, че Бо Свенсон е треньор, който е подходящ за нашия клуб“, каза президентът на клуба Дирк Зинглер.


„Очаквам с нетърпение да работя с него и съм сигурен, че заедно с отбора той може да гарантира, че ще играем добра роля в Бундеслигата.“

Свенсон е бивш датски национал и има 33 мача за Борусия (Мьонхенгладбах) и още 122 за Майнц 05, преди да окачи обувките си през 2014 г.

„Наблюдавам Унион от дълго време и съм сигурен, че тук ще намеря добри условия за успешна работа“, каза Свенсон след назначаването си. „Единството, което Унион излъчва, и сплотеността между отбора, феновете, персонала и ръководството на клуба е много важен фактор. Очаквам с нетърпение пътя пред нас и ще направя всичко по силите си, за да гарантирам, че имаме успешен сезон.“

Свенсон беше треньор на младежите в Майнц 05 между 2017-2019 г. и след двугодишен период начело на ФК Лиферинг в Австрия, той беше назначен за старши треньор на Майнц 05 през януари 2021 г. В следващите три сезона той класира тима на 12-то, 8-о и 9-о място, след което подаде оставка през ноември 2023 г. след безпобеден старт в първите девет мача на отбора.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558