Намери ни
To Top

ПСЖ задейства нов план, с който да задържи Мбапе

Ръководството на Пари Сен Жермен всячески притиска Килиан Мбапе в стремежа си да го убеди да подпише нов договор. Вчера президентът на френския гранд Насер Ал-Хелаифи публично обяви, че няма вариант нападателят да си тръгне като свободен агент и действията на парижани са насочени именно в тази посока. 

По информация на “Скай Спортс”, шефовете на ПСЖ са наясно, че няма да постигнат нищо от позицията на силата и са прибегнали към различна стратегия. На Мбапе е било казано, че ако не се съгласи да удължи контракта си поне до 2025 година, клубът ще бъде принуден да продаде някои от звездите си.


 

„Екип“ разкрива, че на 3 юли от ръководството на ПСЖ са изпратили писмо до Мбапе, в което са заявили твърдата си позиция, че той трябва да преподпише, в противен случай ще бъде продаден до края на лятото. Нападателят е бил поканен на среща, на която да се потърси изгодно решение и за двете страни. Също така, френският национал е получил ултиматум до 31 юли да вземе окончателно решение. 

В края на юни самият футболист е информирал клуба, че не смята да се възползва от клаузата за удължаване на договора си с още един сезон. Неговото намерение е да остане в ПСЖ до следващото лято и тогава да премине в Реал Мадрид без трансферна сума. Кралският клуб следи внимателно ситуацията и не е изключено още сега да привлече световния шампион, но за целта ще трябва да заплати около 200 млн. евро.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол