Намери ни
To Top

Без наказание за Мерцедес след първата квалификация в Маями

Отборът на Мерцедес бе пощаден от стюардите на Гран При на Маями, които го разследваха за нарушение на правилата за спиранията в бокса в хода на снощната квалификация за днешния сприт около стадиона „Хард Рок“.

Самото нарушение се изрази в това, че механиците на тима не са носили задължителните каски по време на спирането в бокса на Люис Хамилтън в средата на SQ2. В случая това не отговаря на правилата за безопасност и инцидентът бе сигнализиран от стюардите от рейс контрола.

Комисарите разгледаха случая, но прецениха да не наказват Мерцедес поради една основна причина. А тя е, че тази практика е обичайна за всички отбори и те не смятат за редно да санкционират един тим, а останалите, които го правят, да остават бе последствия. Именно поради тази причина стюардите препоръчват на ФИА да въведе по-строг контрол или да измени правилата за носенето на каски по време на спиранията в бокса в квалификационните сесии.

Самата квалификация бе доста разочароваща, след като нито Хамилтън, нито Джордж Ръсел успяха да прогресират до решителната ѝ фаза. Двамата ще поделят шестата редица на стартовата решетка по-късно днес, като Ръсел ще потегли 11-ти, а Хамилтън 12-ти.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558