Намери ни
To Top

Меси разтресе Испания! Милиони ще компенсират честта му

Звездата на Барселона Лионел Меси разтърси Испания. Обикновено той води битките си на терена, където единствен конкурент може да му бъде другата жива легенда – Кристияно Роналдо от кръвния враг Реал (Мадрид). Този път обаче аржентинецът се впуска в битка за честта си. Той е наредил на своите адвокати да предприемат съдебни действия срещу вестник „Ел Мундо“.


Новината бе потвърдена официално от каталунския клуб. Финансовата компенсация ще възлиза на няколко милиона евро.

Меси публикува изявление от четири точки, в които категорично заявява, че няма да търпи спекулации по негов адрес. Пред дни зданието излезе с информация, че прокуратурата разследва шест благотворителни мача, които Меси организира през 2012 и 2013 година в шест страни в Южна Америка.

Прокуратурата и данъчните власти в Испания обаче обявиха, че Меси не подлежи на разследване и срещу него не са повдигнати обвинения.

В изявлението си звездата посочва, че нито той, нито баща му, нито фондацията му, никога не са били част от наказателно производство и срещу тях няма повдигнати обвинения и не е получавал никакви суми за организирането на тези приятелски мачове, като не съществува правно или съдебно основание да бъде свързван с фактите подадени от вестника.

Той е категоричен, че с публикуването на невярна информация се стреми да бъде накърнена на неговата репутация и той е инструктирал своите адвокати да предприемат съдебни действия срещу вестник „Ел Мундо“.

 

Ощр от категория Тема на деня