Намери ни
To Top

ЛА Бейкърс и Балканъ ще си оспорват титлата във Втора дивизия

Балканъ е първият финалист в първенството на Втора дивизия. Въпреки че пропиляха двуцифрен аванс през последната четвърт, „зелените“ удържаха Скай Уокърс зад себе си и го повалиха с 86:82, за да спечелят полуфиналната серия с 2-0 победи. Така в битката за златото тимът на Балканъ ще се изправи срещу победителя от серията между ЛА Бейкърс и Дъ ЕкспендаБолс, където резултатът е 1-0 в полза на Бейкърс.

View this post on Instagram

A post shared by НАЛБ (@nalb.


bg)

Балканъ постави убийствено начало на двубоя и след като спечели първата четвърт с 32:11, отборът се изстреля напред с 21-точков аванс. Баскетболистите на Скай Уокърс обаче съумяха да се реабилитират след кошмарното си начало и се доближиха на шест точки зад своя съперник в средата на втората част, но Балканъ отново вдигна оборотите и контролираше срещата при 66:49 преди началото на последния период. 

Отборът на Христо Бакалов остави всичко от себе си на паркета в решителните 10 минути и усилията му се отплатиха, като чрез кош на Николай Петков резултатът бе изравнен при 80:80 с оставащи около 90 секунди до финалната сирена. Ключова точна стрелба на Ценко Наков обаче изведе „зелените“ напред, а след това Йордан Иванов реализира тройка в последната секунда на нападението на своя отбор, за да му осигури победата. Крайният резултат бе фиксиран при 86:82.

Ценко Наков поведе победителите към финала с 41 точки и 6 асистенции, като реализира и 6 тройки. Иван Вл. Иванов също бе на висота със своите 26 точки.

Мартин Механджиев постигна солиден дабъл-дабъл от 24 точки и 14 борби за пълни 40 минути на терена за Скай Уокърс. Николай Петков също реализира 24 точки, 21 от които в последната четвърт, а към тях прибави 13 борби и 5 асистенции. Найден Найденов се отличи с 22 точки и 6 овладени топки при 6/10 стрелба от тройката, а капитанът Иво Карачоров финишира с 10 точки и 8 борби.

ЛА Бейкърс ще се бори за шампионска титла в трети пореден сезон. След като спечели сребро в Четвърта дивизия през 2021-ва и триумфира със златото в Трета през миналата година, сега тимът на Манол Миланов достигна до спора за трофея и във Втора дивизия. Бейкърс победиха Дъ ЕкспендаБолс със 78:66 във втория мач от полуфиналната им серия и с общ резултат 2-0 се класират за финала. Там отборът ще се изправи срещу Балканъ, който отстрани Скай Уокърс.

View this post on Instagram

A post shared by НАЛБ (@nalb.bg)

Стефан Янев остана на асистенция от трипъл-дабъл със своите 22 точки, 13 борби и 9 асистенции. Георги Христов допринесе с 18 точки и 12 борби, а капитанът Манол Миланов приключи с 16 точки и 8 овладени топки.

Борислав Гачев постигна 19 точки и 13 борби за Дъ ЕкспендаБолс. Антонио Илиев записа 15 точки и 7 овладени топки, Александър Илиев регистрира 14 точки, 6 борби и 7 асистенции, а Евгени Вълчев приключи с 10 точки и 14 борби.

Ощр от категория Баскетбол