Намери ни
To Top

Един от новите в ЦСКА 1948: Димитър Бербатов много ми помогна в Монако

Едно от новите попълнения на ЦСКА 1948 Пиер Нгуинда даде интервю за клубната медия. Защитникът е на 27 години и е юноша на френския футболен клуб Монако, а за последно е бил част от Льо Ман.

Нгуинда изигра 26 мача през миналия сезон в трета дивизия с отбора на Льо Ман, който завърши на 12-о място в класирането. В кариерата си той е записвал двубои също така с Кретей (34), Кевий (16), финландския Ко Те Пе (9) и родния Монако (1).


„Роден съм в Африка. В град Дуала, който се намира в Камерун. Живея във Франция от 8-годишен. Аз съм момче, което обича църквата, вярата и семейството си.

Моят баща харесваше футбола, той ме запали към играта. Започнах като нападател, а сега играя като защитник. Има голяма разлика в двете позиции. Да си защитник трябва да си по-концентриран, защото има доста повече движение.

Играл съм за Монако, мисля че това ми беше най-добрия период. Състезавах се редом с Тома Лемар, Килиан Мбапе, Радамел Фалкао, Бернардо Силва и разбира се Димитър Бербатов. Този период ме направи много по-опитен. Чувството да играеш срещу Мбапе е страхотно, ние растяхме заедно. Димитър Бербатов определено е много висока класа. Той много ми помогна. Ако трябва да съм честен, мечтата ми е да спечеля Шампионска лига.

Не знаех много за българския футбол. Имам приятел, който играеше в Арда – Шано Букхолда. Той ми разказа добри думи за първенството.“, коментира Нгуинда.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига