Намери ни
To Top

Олимпиакос се прицели в звездни заместници на Везенков

Докато изчаква развитието на ситуацията с българския национал Александър Везенков, отборът на Олимпиакос вече си прави планове за бъдеще без най-полезния играч в Евролигата. Ръководството на “червено-белите” се е прицелило в две от най-големите звезди на европейския баскетбол – Никола Миротич и Уил Клзайбърн, като идеята е един от тях да запълни дупката от потенциалното напускане на Везенков, предава Sportal.gr.

Както е известно, периодът на Миротич в Барселона приключи, след като двете страни се разбраха договорът на черногореца с испански паспорт да бъде разтрогнат. По този начин бившият играч на Чикаго Бул, Милуоки Бъкс и Ню Орлиънс Пеликанс вече е свободен агент, като Олимпиакос се превръща в поредния отбор в Европа, който иска да си осигури услугите му след Монако, Олимпия Милано, Цървена звезда и Партизан.


При Клайбърн ситуацията е малко по-сложна, тъй като той все още има валиден договор със своя Анадолу Ефес. Шампионът на Турция обаче очаква да претърпи редуциране на бюджета си, което може да се окаже фатално за присъствието на Клайбърн в тима през следващата кампания.

И двата варианта обаче ще се обсъждат едва когато стане ясно какво ще е бъдещето на Везенков, който има възможност да премине в Сакраменто Кингс. Ако българинът остане в Олимпиакос, то няма да има нужда отборът да прави форсмажорни движения на трансферни пазар.

Снимка: Intime

Ощр от категория Баскетбол