Намери ни
To Top

Алкарас черпи вдъхновение от Федерер и Мъри за играта на трева

Следващият съперник на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира в “Куинс” Карлос Алкарас заяви, че черпи вдъхновение за играта на трева от Роджър Федерер и Анди Мъри.

“Искам да подражавам на най-добрите играчи на трева, на тези, които се движат най-добре на трева. За мен най-добрите в придвижването на тази настилка са Федерер и Мъри. Така че искам да съм като тях.


Умишлено не споменавам Джокович, защото той се приплъзва на трева все едно че е на клей, което не е част от арсенала ми. По-подходящо е за мен да опитвам да бъда като Федерер и Мъри.

За мен ключът към успеха на трева е именно придвижването. Трябва да си много фокусиран върху работата с краката, защото тук не можеш да се приплъзваш както на клей или твърд корт. Трябва да тренираш и да адаптираш движенията си на трева”, обясни Алкарас, който е на първия си четвъртфинал на тази настилка в кариерата.

Световният номер 2 е спечелил 4 от 6 мача на трева досега в АТР тура и има две победи срещу Григор Димитров – на “Мастърс”-а в Париж миналата година и на този в Мадрид през април.

Ощр от категория Тенис